top of page

Noordereiland Kinderkrant

Hey jonge eilander! Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en ben je super nieuwsgierig? Vind je het leuk om te schrijven en hou je van tekenen en foto’s maken? Dit is je kans om journalist te worden van de volgende Noordereiland Kinderkrant!

Wie zou jij heel graag willen interviewen? Op welke plek op het Noordereiland zou jij graag een kijkje nemen voor een reportage? Welke vraag zou jij wel aan iedereen willen stellen?

 

Zet de feiten op een rij:
  • Wat? Samen werken aan de derde Noordereiland Kinderkrant

  • Waar? Bij Tante Nino (Van der Takstraat 102B)

  • Wie? Iedere jonge eilander tussen de 8 en 14 jaar die zin heeft om mee te doen en toestemming heeft van zijn/haar ouders. 

  • Wanneer? Als we genoeg aanmeldingen binnen hebben voor de volgende editie (minstens 8 journalisten en maximaal 10), leggen we het publicatie traject vast. Een kinderkrant maken heeft ongeveer 8 workshop sessies nodig van rond de 2 uur. Dat doen we op een zondag ochtend van 10-12 uur.

  • Waarom? Omdat je het leuk vindt om verhalen te schrijven, vragen te stellen, foto’s te maken, te tekenen en omdat je behoorlijk nieuwsgierig bent en we jouw inzet goed kunnen gebruiken voor het maken van de tweede Noordereiland Kinderkrant

  • Hoe? Samen met een ervaren krantenmaker, journalist en eilander leer je de trucs om informatie te verzamelen voor artikelen in de krant. Elke redactiebijeenkomst doen we een interview, werken we aan een verhaal en maken we foto’s en tekeningen. Samen maken we een krant die echt gedrukt en verspreid zal worden op het eiland!

LEES
HET
ALLEMAAL
HIER!

2024

image.png

2021

meld je
aan ALS
JOURNALIST
voor de
volgende
editie
van de
kinderkrant!

Super! We zijn erg blij met jouw enthousiasme, en nemen binnenkort contact met je ouders op over onze krantenplannen! 

bottom of page