top of page

Rauwkost-Collective en stadsdichter Dean Bowen


Vrijdag 10 juli - Filmcollectief Rauwkost-Collective en de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen presenteren tijdens deze avond 'aan allen die zich hier bevinden', een korte film gemaakt over hoe wij, als Nederland, de zonden uit ons koloniaal verleden gladstrijken.

De film is gebaseerd op het stadsgedicht 'Art. 1' van Dean Bowen waarin hij voordraagt wat niet in onze geschiedenisboeken wordt verteld. "Een actueel en beladen onderwerp dat in onze ogen de aandacht moet krijgen die het verdient, vooral in deze tijden met de huidige protesten rondom de #BlackLivesMatter", aldus Rauwkost-Collective en Bowen.

‘aan allen die zich hier bevinden’ is de derde film in de poëtische dramareeks ‘tussen de zinnen in’, gebaseerd op de gedichten van Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen. Een productie van filmcollectief Rauwkost-Collective in opdracht van Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam en mede mogelijk gemaakt door Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst, RADAR, Keti Koti Rotterdam en Visser ’t Hooft Lyceum Leiden. De film ging in première op 1 juli 2020 tijdens Keti Koti, de nationale viering van de afschaffing van de slavernij.

Naast 'aan allen die zich hier bevinden' staan op het programma ook de films '14.05' als moderne vertaling van het bombardement op Rotterdam 1940, en de film 'Exodus' die inhaakt op de gentrificatie in Rotterdam. Dean Bowen en Rauwkost-Collective zullen vertellen over de totstandkoming van de serie 'Tussen de Zinnen in' en hoe zij de woorden van Dean hebben genomen als leidraad voor de reeks films. Er is alle mogelijkheid om vragen te stellen over de film. Na afloop is er een borrel. Er is spoken word van de stadsdichter en alle mogelijkheid om vragen te stellen over de film. Na afloop is er een borrel.

Het programma vindt in verband met coronamaatregelen zoveel mogelijk plaats in de tuin van Tante Nino. De tuin is open vanaf 19:30, ingang via Van der Takstraat 94.

bottom of page