top of page

Trio Brunettes


Zondag 5 juni - Sara Moreira Marques (sopraan), Teodora Drozdik - Popovic (mezzo-sopraan) en Federico Mosquera Martinez (piano) treden op onder de noemer Trio Brunettes op Tante Nino's Tuinpodium. Vooraf is er een borrel met hapjes om ons eerste anderhalvemeterafstandconcert te vieren (foto's Jan Overduin).

Programma

J. Offenbach (1819-1880): Barcarolle (Les Contes d’Hoffmann - Giulietta, Nicklausse) F. Poulenc (1899-1963): Banalités FP 107 1. Chanson d’Orkenise 2. Hôtel 3. Voyage à Paris 4. Sanglots C. Monteverdi (1567-1643): Pur ti miro (L’incoronazione di Poppea - Poppea, Nerone) P. I. Tchaikovsky (1840-1893): Amid the Din of the Ball Op. 38 No. 3 Does the Day Reign Op. 47 No. 6 E. Satie (1866-1925): Je te veux La diva de l’Empire - duet

pauze/break

W. A. Mozart (1756-1791): Prenderò quel brunettino (Così fan tutte - Fiordeligi, Dorabella) F. Poulenc (1899-1963): Montparnasse FP 127 K. Weill (1900-1950): Youkali L. Delibes (1836-1891): Flower duet (Lakmé - Lakmé, Mallika) G. Bizet (1838-1875): Habanera (Carmen - Carmen) G. Puccini (1858-1924): Quando m’en vo’ (La boheme - Musetta) K. Weill (1900-1950): Eifersuchtsduett (Die Dreigroschenoper - Lucy, Polly) G. Puccini (1858-1924): O mio bambino caro (Gianni Schicchi - Lauretta)

Over de muzikanten

Sara Moreira Marques (sopraan) studeerde aan het Conservatório de Música Calouste Gulbenkian in Braga en de Escola Superior de Música de Lisboa. Bij Codarts volgde zij een master-studie voor klassieke zang. Zij werkt samen met het Koor van de Nationale Opera, het Groot Omroepkoor en Bachelor Holland en treedt vaak op met ensembles van de vroege barok tot hedendaagse muziek en folk, traditionele muziek en jazz, een diversiteit die tot uiting komt tijdens haar concerten met Trio Bosklank.

De in Spanje geboren Federico Mosquera Martinez is actief als pianist en componist. Zijn werken zijn opgevoerd in Spanje, Portugal, Frankrijk, het VK, Italië, Estland, Nederland, Cuba en China, waarbij speciale aandacht voor zijn premières met de Real Filharmonía de Galicia (Concertino voor strijkorkest (2011) onder leiding van Maximino Zumalave), de Orquesta Sinfónica de Galicia (Three Symphonic Movements (2012) onder leiding van Víctor Pablo Pérez), Rituales y Sortilegios (2015 in opdracht van de SGAE Foundation) onder leiding van Dima Slobodeniouk) en zijn Tuba Concerto (onder leiding van José Trigueros met Jesper Boile Nielsen als solist in 2016). Hij behaalde een uitzonderlijk niveau door te studeerde bij pianisten als Andrzej Pikul en Jean-Bernard Pommier, en componisten zoals Antón García Abril en Hans Koolmees, in de conservatoria van La Coruña, Kraków (Polen) en Rotterdam, waar hij momenteel een functie heeft als Artistic Research Coach.

Teodora Drozdik (mezzo-sopraan) komt uit een muzikale familie in Servië. Zij studeerde klassieke zang bij MA Senka Nedeljekovic. Zij studeerde aan de conservatoria in Maastricht en Rotterdam bij Carolyn Watkinson en Axel Everaert. Nadat zij haar zangstudie met het behalen van het master-diploma afgesloten had, trad zij niet alleen als opera-zangeres op maar ook gaf zij samen met pianist Federico Mosquera Martinez vele liederen-recitals.

Meer over de muzikanten is te vinden via:

bottom of page