top of page

KhKC #78 met Nina Catharina & Albert Markus en Vincent Boy Kars


Vrijdag 21 februari - Met groot plezier kondigen we de speciale voorvertoning aan van de IFFR 2020 Tiger competitiefilm DRAMA GIRL (90'). Editor ALBERT MARKUS en regisseur VINCENT VINCENT BOY KARS (1991) zijn erbij voor een gesprek over de montage van de film. We beginnen het filmprogramma zoals ook eerder aangekondigd met INVERSE ME, een fascinerende korte film van onze derde speciale gast NINA CATHARINA MARKUS (1993). NINA werkt als illustrator en animatorfilmer. ALBERT is een ervaren in Rotterdam gevestigde editor. Op IMDb tel ik 46 credits beginnend met de wonderbaarlijk mooie MOTHER DAO (1995) tot DRAMA GIRL uit 2020. Dit is VINCENTs tweede lange film. DRAMA GIRL wordt 5 maart aanstaande in de bioscoop uitgebracht. Is het een documentaire, een speelfilm? DE VOLKSKRANT heeft het over "een prachtig vormgegeven kruising tussen speelfilm en documentaire." TROUW: “Een filmexperiment in de beste zin van het woord.” CINEUROPA: “Door dramatische gebeurtenissen uit haar eigen leven na te spelen, wordt DRAMA GIRL een experiment waarin een jonge vrouw de hoofrol speelt in een film gebaseerd op haar eigen levensverhaal. Tijdens het proces onderhandelen de regisseur en de actrice (Leyla de Muynck) over hoe haar verhaal verteld moet worden. ..."

Ard Vijn van SCREENANARCHY voegt toe “… het eindresulaat boeit tot en met de aftiteling.” We gaan een bijzondere filmavond tegemoet!

Khachapuri Kino Club is een avond die begint met een uitgebreide Georgische maaltijd met wijn en tafelheer gevolgd door een filmprogramma. Entree: 35 euro inclusief Georgische maaltijd en wijn. Studenten 20 euro. Gaarne reserveren via tantenino@gmail.com

###

We are very happy to announce the preview of 2020 IFFR-tiger competition film DRAMA GIRL (90’, english subtitles). We’ll have the editor ALBERT MARKUS and the director VINCENT BOY KARS (1991) for a talk on editing! So we’ll start the film program as mentioned before with INVERSE ME, a fascinating short by NINA CATHARINA MARKUS (1993).

NINA works as an illustrator en animator. ALBERT is a prolific Rotterdam based editor, on IMDb you can count 46 credits starting with the wonderous MOTHER DAO (1995) up to DRAMA GIRL (2020), director VINCENTs second feature. DRAMA GIRL will have its theatrical release in Dutch cinemas on upcoming March 5. Is it documentary, is it fiction? VOLKSKRANT wrote “A beautifully designed mixture”. So what to expect? TROUW says “a film experiment in the true sense of the word”. CINEUROPA tells us “By re-enacting dramatic events from her own life DRAMA GIRL is an experiment in which a young woman is the protagonist in a film based on het own life story. During the process, the filmmaker (Vincent Boy Kars) and the lead-actress (Leyla de Muynck) negotiate on how her story should be told. How does someone’s personal story translate into a narrative on film? …” Ard Vijn from SCREENANARCHY contributes “… the end result keeps you interested until the end credits.” Looking forward to a very special film evening!

Khachapuri Kino Club is an evening with (short) films after sharing sumptuous Georgian dinner with tamada and Georgian wine. Reservation 35 euro, students 20 euro (dinner and wine included) at tantenino@gmail.com

bottom of page
<