top of page

KhKC #75

Onze speciale gast op ZATERDAG 9 NOVEMBER is onze vriend filmmaker en Zeeuw KOERT DAVIDSE. Hij heeft een speciale belangstelling voor vormgevers als JAMES AVATI bekend van Amerikaanse pockets, PIET SCHREUDERS die de filmgeschiedenis van CULVER CITY onderzoekt, tekenaars van het striptijdschrift TANTE LENY (een serieuze concurrent van TANTE), de striparchitect (waarvan ik de naam vergeten ben) van de golvende lijnen en ornamenten van KUNSTMIN en DIERGAARDE BLIJDORP en is nu bezig met de onverzettelijke pitbulladvocaat LIESBETH ZEGVELD die zich heeft vastgebeten in de MOLUKSE ZAAK tegen de NEDERLANDSE STAAT! Wie herinnert zich niet het trauma van Westkapelle 1956 en DE PUNT in 1977? Hoe passen deze thema’s, vergeet ik nog het LOCKED-IN-SYNDROOM en DE RAMP ook nog en VERZAMELEN, en …, nou bij elkaar? ZIT DAAR EEN LIJN IN, EEN GOLVENDE LIJN MISSCHIEN? We gaan KOERT aan de tand voelen (zijn nieren proeven) en FRAGMENTEN uit zijn films VAN DE AFGELOPEN 20 JAAR leggen het verband.

bottom of page