top of page

Ricciotti ensemble

Deze zomer verdiept het Ricciotti ensemble zich in de boeiende muziektraditie en cultuur van Georgië. Samen met de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze touren ze door Nederland en Georgië. Van de Nederlandse verzorgingstehuizen tot de Georgische Kaukasus, en onderweg doen ze ook Tante Nino aan, klinken klassieke werken van Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze.

Ook spelen ze stukken van Beethoven, Händel en Tchaikovsky, die een link hebben met het roemruchtige Georgische verleden. Een nieuwe compositie over het wereldberoemde 12e eeuwse epos De ridder in het pantervel komt dit tournee tot leven, folkloristische muziek wordt nieuw leven ingeblazen, en de Georgische Katie Melua fietst voorbij met haar Nine Million Bicycles. Duik je met ons mee in Georgische sferen? Over het Ricciotti ensemble

Het straatsymfonieorkest Ricciotti ensemble is er voor alle mensen en brengt muziek waar en wanneer dat maar kan. "Wij maken live symfonische muziek voor iedereen toegankelijk. Muziek verbindt, maakt je vrij, kan je raken, doet je bewegen, nadenken en voelen. Muziek brengt mooie dingen teweeg in een samenleving en het zit in het DNA van ons orkest om het mooiste en breedste repertoire te laten horen op locaties waar mensen wonen, werken en ontspannen."

Het orkest bestaat uit 42 jonge amateur- en professionele musici. De achtergronden van onze leden zijn zeer divers: hoewel de meeste musici geboren Nederlanders zijn, hebben we ook leden met een Duitse, Engelse, Georgische, Griekse, Portugese, Poolse, Spaanse en Vlaamse achtergrond.

Ieder van hen wil continu de verbinding aangaan met het publiek en de luisteraars raken met zinderende en ontroerende muziek. Alle leden spelen als vrijwilliger mee om de missie van het orkest zo vaak mogelijk uit te kunnen voeren, vier tot vijf keer per dag, gemiddeld 25 dagen per jaar voor ruim 24.000 mensen in Nederland en daarbuiten.

Kijk op de website en maak kennis met onze musici, ontdek

hoe zij het verschil maken.

_____

This summer, Riccioti will immerse themselves in Georgia's fascinating and rich music tradition. "We will play together with the Georgian clarinet virtuoso Levan Tskhadadze. During Ricciotti's kartuli turi (Ricciotti's Georgian tour) we will play Georgian works from Paliashvili, Tsintsadse and Lagidze. Light music by, for example the well-known Georgian singer Katie Melua is also featured. After a week of touring through the Netherlands, we will travel to beautiful Georgia to make music, communicate with the public and get to know Georgian culture better. The tour will start in the capital Tbilisi. We dive into local life, provide performances in refugee camps, schools, hospitals and other social institutions. As always, we look for great contrasts and surprising places. Therefore we will play in the historic center of Tbilisi, but also in the industrial Chiatura."

Live symphonic music everywhere and for everyone. That is how it started in the 70s and that is still the way the Ricciotti works. More than 50% of all performances are in social institutions: refugee centres, hospitals, retirement homes, nursing homes, prisons, homes for the mentally and/or physically disabled and schools like those for children with special needs. Performing in these types of locations guarantees very special and sometimes emotional encounters. Meeting so many different people with such diverse stories and backgrounds makes the musicians of the Ricciotti full participants of our society. These unique experiences often make a lasting impression on them, Experiences that are often talked about for years to come, even during their own musical career.

This social mission of the Ricciotti stems from a deep conviction that every person should be able to experience the rich sound and the power of a symphony orchestra. Music can accomplish deep felt experiences that enable the audience to be really free and escape the world as it is for a while. This is exactly the experience the Ricciotti wishes to offer.

Check out the website and meet the musicians: ricciotti.nl

bottom of page