top of page

Helderheidbokaal 2e voorronde

Wie schrijft de beste raptekst, geeft het beste optreden of krijgt het meeste interactie met het publiek? Daar draait het om tijdens de Helderheidbokaal 2019. Tante Nino host de 2e voorronde vanaf 18.30 uur waar ta

lent hun kunsten kan vertonen op weg naar de finale die op 31 augustus plaats zal vinden op het Helderheidplein in Rotterdam.

De Helderheidbokaal heeft tot doel (straat)jongeren te stimuleren hun talent op het gebied van muziek en performance te ontwikkelen en een podium te bieden voor positieve Hiphopmuziek. Op dit moment staat positieve rap centraal in de activiteiten, waardoor de jongeren de kans krijgen om hun werk te laten zien en horen tijdens verschillende evenementen.

Joany Muskiet heeft in 2005 de Helderheid Bokaal in het leven geroepen naar aanleiding van het overlijden van haar zoon Breyten (die rapte onder de naam Helderheid). De Helderheidbokaal is de eerste 'positieve talentenjacht', waarbij het gaat om de inhoud van de teksten die positief en realistisch zijn.

bottom of page