top of page

'In gouden schemer... '


​'In gouden schemer…', is de eerste regel van de 'Rotterdam Song', voor zang, fluit, hobo en piano. Het is een onderdeel van de 10-delige compositie 'Songs & Dances' die Patrick van Deurzen in opdracht van VAKiR voor het Lustrum maakte.

Het stuk is vorig jaar al drie keer uitgevoerd op Rotterdamse podia, maar nog niet op het Noordereiland bij Tante Nino, waar we deel VII uitvoeren. Marianne Grootenboer, de dichteres die haar teksten leende voor deze compositie, zal ook komen. Het stuk zal deze zomer ook worden uitgevoerd op het befaamde Orlando Festival.

Daarna zullen de vier musici voor wie de 'Rotterdam Song' op het lijf geschreven is, nog optreden in andere samenstelling. Zij doen dit aangevuld met zes andere leden van VAKiR (Vereniging van ongeveer 100 Rotterdammers die kamermuziek spelen). Zij laten werk horen van klassieke componisten als Vaughan Williams, Faure en anderen.

bottom of page