top of page

Christine Saalfeld op expeditie Miss~ion M.A.R.S

Christine Saalfeld is op expeditie en heeft als eerste stop Tante Nino. "Mijn nieuwe onderzoekproject heet Miss~ion: M.A.R.S (de afkorting voor Mobile Artist Research Studio) en is een denkbeeldig maar ook concreet onderzoekstation. Het is een vervoersmiddel, archief, decor en podium", stelt Christine Saalfeld.

Miss~ion: M.A.R.S. is een artistiek onderzoekproject naar de Europese identiteit, diversiteit en het gevoel van samenhorigheid.

Het uitgangspunt voor dit plan is een schijnbaar groeiende negatieve houding – van een selecte groep Europeanen - ten opzichte van Europa. Het lijkt erop dat de spoken – als we ze zo kunnen noemen – van haat en onverdraagzaamheid, geweld en racisme, weer opdoemen in Europa.

Sinds het Brexit-referendum en de opkomst van Trump lijkt alles mogelijk; er waait een rechtse wind door Europa.

"Ik worstel met de onzekerheid over de richting waar wij naartoe gaan. Ik ben denk ik niet de enige. Het gaat mij er niet om in de oppositie te gaan, maar om verschillende meningen te horen, in beelden weer te geven, en ter discussie te stellen. Juist omdat het thema heel groot en complex is, probeer ik mijn artistieke interpretaties zo dicht mogelijk bij mijn persoonlijke verhalen, interesses en mogelijkheden te houden en het snijvlak tussen de algemene interesses en mijn persoonlijke interesses op te zoeken.

Christine Saalfeld rediscovering Europa with Miss~ion M.A.R.S.

Proud to present the first stop of Mobile Artist Research Studio (MISS~ION M.A.R.S.) by Christine Saalfeld at Tante Nino, Noordereiland Rotterdam.

M.A.R.S. is a virtual and a real research studio, a vehicle containing an archive and a stage. Subject of research is European identity, diversity and sense of belonging.

Trigger for this research is the seemingly growing negative attitude towards europe by a selective group of europeans. Hatred, intolerance, racism seem te be on the rise.

Christine Saalfeld: I am struggling with my insecurity, in what direction are we going? M.A.R.S. is collecting opinions, presenting images, fomenting discussion. For a meaningful research I’ll keep my artistic interpretations close to personal stories, and confront them with the big themes.

bottom of page