top of page

KhKC #69 met Joost Conijn


Beste KhKC-vrienden, JOOST CONIJN is onze speciale gast op KhKC #69. De meest indrukwekkende film die ik bij het afgelopen IFFR zag was zij film GOOD EVENING TO THE PEOPLE LIVING IN THE CAMP. Wat een verrassing! Geen gezijk over zielige kindertjes, geen gruwelpropaganda, geen GIRO555 verhaal, geen klagende slachtoffers, geen blanke hulpverleners! Wat dan wel? Eerst moet ik even uitleggen dat ik eerder werk van JOOST ken, en ja, hij is een heel goed kunstenaar, een echte durfal, een avonturier, ontdekker, ontwerper, allemaal OK, SO WHAT? WHO CARES? JUST ANOTHER ARTIST. De verrassing is dat CONIJN laat zien dat hij ook buiten de kunstwereld iets te vertellen heeft, NEXT LEVEL zou ik zeggen, alle voorgaande kwaliteiten heeft hij ingezet om een verhaal wat ons allemaal aangaat te vertellen. Wat we zien zijn moderne mensen die plannen maken, ondernemen, fun hebben, durven, mensen waar we van kunnen leren, HELDEN en ik hoop dat ze in hun plannen slagen. (Beste vrienden, geen zorgen, ik houd stiekem van kunst en ook prachtig eerder filmwerk gaan we tonen).

bottom of page