top of page

KhKC #68 Liberty


Om 16:00uur

Luc Ferrari: Clap en 36 Enfilades (selectie)

Peter Ablinger: Selectie uit Voices and Piano: Hanna Schygulla, Guillaume Apollinaire, Orson Welles, Morton Feldman

Colette Broeckaert: Microman Radio Play Part 1

Robert Schumann: Selectie uit Davidsbündlertänze op. 6 als soundtrack bij Liberty van Laurel & Hardy

Over het programma:

In alle stukken die in dit concert worden gepresenteerd, speelt de stem een centrale rol – de verknipte stem als residu van een interview, de stem die herinnert aan een lied, de stem als stomme afwezige, de stem als abstracte verzuchting uit een andere wereld...

In de composities van Luc Ferrari en Peter Ablinger gaat de pianist in dialoog met deze stemmen, onderbreekt ze, begeleidt ze, maakt ze onverstaanbaar.

Microman is een werk voor tape solo gebaseerd op een compositie van de Nederlandse componist Dick Raaijmakers. Een montage van flarden soundtrack, field recordings en pianoklanken.

Schumann laat in de Davidsbündlertänze afwisselend zijn evenbeeldpersonages Florestan en Eusebius aan het woord, twee literaire karakters die zich bezinnen over de muzikale ideeën van die tijd. In dit concert wordt de partituur tot soundtrack gemaakt bij een stomme film van Laurel en Hardy. Als een soort eigentijdse Florestan en Eusebius struikelen Laurel en Hardy zich een weg doorheen het hindernissenparcours van het leven, in een medium waaraan zij hun bestaan ontlenen.

Bio:

Colette Broeckaert (Gent, 1982) studeerde achtereenvolgens filosofie en piano. Ze speelde regelmatig samen met het Nadarensemble, vormde een trio voor elektronische muziek met Sebastian Berweck en Martin Lorenz, en werkt sinds 2017 samen met geluidskunstenares Inge van den Kroonenberg. Ze stelt regelmatig beeldend werk tentoon en is tevens medeoprichtster van de experimentele uitgeverij het balanseer. Momenteel werkt ze als pianiste aan een aantal projecten waarin muziek, beeld en tekst een wisselende constellatie aangaan.

bottom of page