top of page

KhKC #67 met Efrat Zehavi

Beste Khachapuri Kino Club vriend, english below

Onze speciale gast voor KhKC #67 op vrijdag 20 april is EFRAT ZEHAVI (Haifa 1974). Ze heeft een buitengewoon aanstekelijke energie die ook in haar films zit. Ze is enorm productief als beeldhouwer, ‘visual artist’, filmmaker en verteller. We zijn supertrots haar bijna volledige filmwerk te kunnen vertonen en dat speciaal voor onze KhKC #67 een serie van haar foto’s wordt afgedrukt en gepresenteerd. Ze heeft er fascinerende verhalen bij. Thema’s zijn persoonlijk en reflecteren soms (gruwelijke) actualiteit (Breivik, James Holmes). Wat gaan we zien? Stop-motion animatie en kleipoppen in een groteske en absurdistische wereld van vrolijk feest en kleur die aan Jan Svankmaijer en James Ensor doet denken. Films o.a. TENTEREN VAN DE NACHT /PENETRATING THE NIGHT (2013), 7’40” en THE LAST MARCH (2011), 11’46”. Het voorprogramma (ca 17’) is een verrassing van JAN LEPPINK.

EFRAT is geen onbekende in Rotterdam. Atelier in de Drievriendenstraat, presentaties in TENT, Leeszaal West, OFF SCREEN, master bij PIET ZWART Instituut. Speciaal aandacht verdient haar Anonymous Glossy check it out! Als je meer wilt weten lees haar eigen CV, niet vaak zo’n persoonlijke presentatie gezien.

Dear Khachapuri Kino Club friend,

Our special KhKC guest on Friday April 20th is EFRAT ZEHAVI (Haifa 1974). She has an extraordinary contagious energy also emanating from her films. Highly productive as sculptor, visual artist, filmmaker and storyeller. We are extremely proud to present the mayor part of her films and moreover to have a presentation for our KhKC #67 of especially printed photoworks. Themes are personal and may reflect (gruesome) actuality (Breivik, James Holmes). What will we see? Stop-motion clay animation in a grotesque and absurd world of happiness and color evoking Jan Svankmaijer and James Ensor. Films shown are TENTEREN VAN DE NACHT /PENETRATING THE NIGHT (2013), 7’40” en THE LAST MARCH (2011), 11’46” and more. The preprogramm (17’) is a surprise by JAN LEPPINK.

EFRAT is well known in Rotterdam. Atelier in the Drievriendenstraat, presentations in TENT, Leeszaal West, OFF SCREEN, master at PIET ZWART Instituut. Special attention is due tot her Anonymous Glossy, check it out! Want to know more? Read her telling personal presentation.

bottom of page