top of page
logo-anbi.png

Tante's Visie

Nino Purtskhvanidze, oprichter van Tante Nino, is gepassioneerd door mensen en hun diversiteit. Via beeld, muziek, dialoog en lekker eten brengt Tante Nino 'vreemden' samen. Net als Nino verbindt de ruimte alle lagen, culturen en leeftijden.

GaSTVRijHEiD

Ze heeft het talent de meest bijzondere (internationale) kunstenaars, muzikanten en makers te verleiden zich op kleine schaal te presenteren aan een nieuw publiek. Tante Nino is het lokale venster op de internationale kunstwereld. Musici die de avond ervoor nog in de Doelen stonden, worden uitgedaagd in een intieme huiskamersetting te spelen. Dit is voor alle partijen een uniek moment en leidt altijd tot bijzondere ontmoetingen. Inmiddels hebben duizenden Rotterdammers uit alle windstreken van Tante Nino's activiteiten genoten. Ze creëert een plek waar sociale cohesie ontstaat en biedt onderdak aan vele initiatieven, naast de projecten die ze zelf ontwikkelt.

Samenleven moet je met elkaar vormgeven. 

Gastvrijheid en een open houding naar de wereld zijn Tante Nino's handelsmerk. De menselijke maat is leidend; soms is een mens groots en soms moet je juist stilstaan om te zien wat een kleine actie kan betekenen. Tante Nino fascineert zich voor mensen en hun diversiteit, en brengt ze samen door beeld, muziek, dialoog en lekker eten. Ze is een verbindende factor voor alle lagen, culturen en leeftijden.

Nino ziet het Noordereiland als een metafoor voor haar geboorteland Georgië, omdat het ook op een grens ligt, de grens tussen Europa en Azië. Ze groeide op in een zeer gastvrije cultuur. Toen ze naar Rotterdam kwam voor de liefde, noemden mensen haar een buitenlander, wat haar verbaasde: “Ik ben geen buitenlander,” zei ze, “ik ben Georgisch” en natuurlijk werd ze uitgelachen.

Ze begrijpt dat ze net zo vreemd is voor Nederlanders als Nederlanders voor haar zijn. Nino begon te onderzoeken, zich te verdiepen in die vreemde cultuur. Ze vindt het geweldig om grenzen over te gaan, andere mensen mee te nemen en te verbazen.

Nino's droom is eigenlijk alle grenzen op de wereld te openen, mensen met elkaar kennis te laten maken, nu en in de toekomst. Met tomeloze energie heeft ze zich in een avontuur gestort en startte de ontmoetingsplek Tante Nino op het Noordereiland, een thuis voor iedereen tussen Noord en Zuid in de havenmetropool.

AdobeStock_636707611_edited.png
bottom of page