top of page

Alle 13 goed!

5 januari t/m 7 januari 2018

TANTE NINO presenteert het eerste weekend van januari 2018 het driedaagse seriousFilmfestival ALLE 13 GOED!

De afgelopen 13 jaar hebben tientallen filmmakers samen met de Rotterdamse producent seriousFilm hun korte films, documentaires, film-essays, speelfims en animatiefilms gerealiseerd.

De hoogste tijd om dit eens in een overzicht te presenteren! Dat doen we met gasten, filmmakers (oude rotten in het vak en jonge makers) lezingen en workshops FILMPRODUCTIE VOOR BEGINNERS tijdens het eerste weekend van januari 2018.

Dit is voor het eerst dat stilgestaan wordt bij 13 jaar filmproductie door seriousFilm in Rotterdam. Het retrospectief heeft acht programma’s van ongeveer twee uur verdeeld over vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 januari. Het festival krijgt extra context met lezingen van een filmjournalist, Q&A’s met filmmakers, met openbare gesprekken met lokale film / TV partners en als speciaal cadeau zijn er de twee workshops FILMPRODUCTIE VOOR BEGINNERS, waar jongeren feedback op hun filmplannen krijgen.

WORKSHOP | FILMPRODUCTIE VOOR BEGINNERS

Workshop 1 | zaterdag 6 januari van 11-13 uur

Iedereen kan zich met een plan voor een korte film (fictie, documentair of animatie) inschrijven. Er kan gepitcht worden en iedere workshopdeelnemer krijgt inhoudelijke en productionele feedback van aanwezige filmproducenten. Aanmelden kan per email met logline, synopsis en toelichting (totaal maximaal twee A4tjes) bij workshop@seriousfilm.nl.

Workshop 2 | zondag 7 januari van 11-13 uur

Deze openbare workshop gaat over financiering van korte films en documentaires. Deelnemers kunnen hun financieringsplan voorleggen en aan de hand van voorbeelden – ook van seriousFilm – wordt getoond hoe het zou kunnen, en wat er wel en minder goed is aan hun plan. Dan volgt een panelgesprek over filmfinanciering met filmmakers, producenten en lokale fondsen.

bottom of page