top of page

KhKC #60 Dr. Caligari met lieve muziek


Tante Nino presentiert Khachapuri Kino Club #60 mit Sondervorführung von "Das Kabinett des Dr. Caligari" (Robert Wiene, 1920) mit Lebende musik durch Kevin Toma (piano), Bianca Bonger (cello) und Huib van der Grint (Gitarre)! Net is de Eerste Wereldkrieg vorbei en dan kommen die Deutsers met ne griezelfilm! Dr. Caligari, die name schon al, zet Duitsland als Filmnation auf de Weltkarte. Horror, horreur, zelfs de Fransen konden het waarderen! Mede dank zij Khachapuri Kino Clubber Jan Leppink komt deze spitzenleistung des deutschen expressionismus mit lebende musik naar Tante Nino op het Norderinsel! Is het de droom van een gek? Meer daarover later uw filmreiseführer en tamada pjs zal een korte einleitung zum film geben. Bitte achtung! diese sondervorführung hat auch. Sonderpreise: 40e p.p. (Studenten reduciert) * Kevin Toma (1974) is filmjournalist voor de Volkskrant en sinds 1994 componist/uitvoerder van nieuwe muziek bij zwijgende films. Samen met Bianca Bongers en Huib van de Grint vormt hij het stille muziek-ensemble Listen to the Ghost. Eerdere titels die begeleid werden zijn onder meer Der Golem, Faust, Der müde tod, Sunrise, Metropolis, The Lodger, The General.

bottom of page