top of page

KhKC #61 met Mia Andrésen


Vrienden, Khachapuri Kino Club start haar 7de seizoen! Nu met de Rotterdams-Laps- Zweedse multi-kunstenaar MIA ANDRÉSEN. Mode is haar stiel, maar wat kan ze niet? Ze zingt, schildert, acteert, ontwerpt en nu een film. Zaterdag 16 september presenteert ze bij KhKC#61 de film YOU KILLED over haar geboortestad KIRUNA in Lapland.  In Kiruna hebben de mensen het hoogste inkomen per capita van Zweden. Kiruna heet ook wel de droomstad, de toekomststad en de winterstad.’  Kiruna is een mijnwerkersstad gesitueerd op de berg Haukkivaara, met de grootste ijzermijn ter wereld. De stad wordt nu een paar kilometer verplaatst om te voorkomen dat de stad in de mijn valt! De mensen in Kiruna zijn in rep en roer, degene die hun mooie stad voedde vernietigt die nu. De Zweden (cultuur) en de Lappen (natuur) zijn al eeuwen verwikkeld in een conflict over de arctische toendra. Mia gaat met hulp van de HEILIGE LUCIA op zoek naar de natuur. Wie is de heilige Lucia? Haar feest is op 12/13 december de kortste dag van het jaar. Op die donkerste dag van alle donkere dagen het Christelijke feest van het licht en dat heeft in Zweden een speciale betekenis. [advertentie] Genieten van Santa Lucia in prachtig Kiruna? Boek nu de goedkoopste vliegtickets naar Kiruna! Onbezorgd op reis ... Kiruna ligt in Lapland, een provincie in het noorden van Zweden. Hier zijn de winters lang en donker. Vanaf Rotterdam Goedkope vliegtickets Kiruna v.a. €165*

Vrienden, Khachapuri Kino Club start haar 7de seizoen! Nu met de Rotterdams-Laps- Zweedse multi-kunstenaar MIA ANDRÉSEN. Mode is haar stiel, maar wat kan ze niet? Ze zingt, schildert, acteert, ontwerpt en nu een film. Zaterdag 16 september presenteert ze bij KhKC#61 de film YOU KILLED over haar geboortestad KIRUNA in Lapland. In Kiruna hebben de mensen het hoogste inkomen per capita van Zweden. Kiruna heet ook wel de droomstad, de toekomststad en de winterstad.’ Kiruna is een mijnwerkersstad gesitueerd op de berg Haukkivaara, met de grootste ijzermijn ter wereld. De stad wordt nu een paar kilometer verplaatst om te voorkomen dat de stad in de mijn valt! De mensen in Kiruna zijn in rep en roer, degene die hun mooie stad voedde vernietigt die nu. De Zweden (cultuur) en de Lappen (natuur) zijn al eeuwen verwikkeld in een conflict over de arctische toendra. Mia gaat met hulp van de HEILIGE LUCIA op zoek naar de natuur. Wie is de heilige Lucia? Haar feest is op 12/13 december de kortste dag van het jaar. Op die donkerste dag van alle donkere dagen het Christelijke feest van het licht en dat heeft in Zweden een speciale betekenis. [advertentie] Genieten van Santa Lucia in prachtig Kiruna? Boek nu de goedkoopste vliegtickets naar Kiruna! Onbezorgd op reis ... Kiruna ligt in Lapland, een provincie in het noorden van Zweden. Hier zijn de winters lang en donker. Vanaf Rotterdam Goedkope vliegtickets Kiruna v.a. €165*

bottom of page